EN AV VÅRA TJÄNSTER

FÖNSTER

Vi erbjuder måttbeställda fönster, allt från träfönster i gediget trä till nästintill underhållsfria aluminiumfönster och flera olika tillbehör finns som tillval. Det är betydelsefullt att fönstren passar husets stil och arkitektur. Alla fönster är dessutom utvecklade för att klara det hårda nordiska klimatet, samtidigt med dagens miljökrav på energibesparing, utan att tumma på kvalitét.

När du ska byta fönster, fundera på följande:

 

  1. Material

Välj mellan gedigna träfönster och i stort sett underhållsfria med aluminium. Åt vilket väderstreck är fönstret placerat? Vilken typ av glas fungerar bäst? Är placeringen i källarplan, eller högt upp på fasaden?

 

  1. Funktion

Du kan välja vridfönster, utåt- eller inåtgående sidohängda eller fasta fönster.

 

  1. Utseende

De flesta äldre stilar kan med dagens teknik återskapas med hjälp av olika spröjslösningar, fönsterbrädor och foder. Även olika tillbehör som handtag och myggnät samt markiser påverkar fönstrets karaktär. Till alla stilar av fönster finns också olika altandörrar att välja mellan. Det finns passande ytterdörrar för att få den totala helheten att stämma harmoniskt.

 

  1. Energieffektivitet

Beroende på vilket glas du väljer till dina fönster så kan du spara olika mycket energi. Normalt brukar man räkna med att cirka 35 procent av värmen i ett hus försvinner genom fönstren. Hur energieffektivt ett fönster är mäts i U-värde, ju lägre värde desto bättre.

 

Vi hjälper till att planera och ge tips på olika typer av fönstermodeller samt passande tillbehör.

Är du nyfiken eller vill ha ett kostnadsförslag på ett projekt?